O blogu


Blog jsem založila během rodičovské dovolené se synem v roce 2012, abych se z té péče o svého potomka nezbláznila:o) Vaření a pečení už dlouho patřilo mezi mé koníčky, výtvory jsem si amatérsky fotila už asi 4 roky (bohužel bez nějakého zlepšení) a kamarádi a známí se mě tu a tam ptali na recepty dobrot, které jsem jim dávala ochutnat. Jednoho dne pronesla má švagrová Petra, že ty fotky s recepty by zasloužily vlastní blog. NO a díky téhle památné větě blog existuje, já se snažím  zlepšovat, studovat informace jak o focení a aranži jídla, tak i o jídle jako takovém.

Na blog rozhodně nedávám všechny recepty, co jsem vyzkoušela. Zveřejňuji jen takové, které dobře chutnají, chci je znovu opakovat a náročnost postupu přímoúměrně odpovídá výsledku (takže složité a náročné recepty s průměrným výsledkem se tu prostě neobjevují a objevovat nebudou).

Nemám ráda polotovary, instatní věci, závadná éčka a pokud už mě zaujme recept, který něco takového obsahuje, vždy se snažím to nahradit základními surovinami. Takže čokoládovou polevu nekupuji, ale vyrábím si ji, ovoce používám čerstvé nebo mražené (kompoty se snažím používat domácí), krémy šlehám z másla, tvarohu, smetany, mascarpone a podobných surovin, náhražky mi do  domu nesmí.

Nemám fobii z bílého cukru, takže ho na pečení používám. Náhradní sladidla jsem ozkoušela a ty, co nejsou závadná, v moučníku bohužel poznám a výsledek mi nechutná tolik, jako varianta s cukrem. Použití sirupů do tepelně opracovaných pokrmů také nepreferuji, protože to, co obsahují sirupy nebo med navíc oproti cukru, se pečením stejně zničí. Takže sirupy i med doma mám, ale putují do jogurtu, na lívance, do čaje a nebo na zdobení studených pokrmů.

Pradobroty a reklama

Jistě jste si všimli, že tu a tam se na blogu objeví nějaká ta reklama. Chápu, že fanouškům se to nemusí dvakrát líbit, ale v momentě, kdy mi práce na blogu (a okolo něj) zabírá čas každý den, investuji svůj čas (a peníze) do receptů, focení, vzdělávání i do vás, mých fanoušků, je jasné,  že si ke mně najdou cestičku i firmy, které by rády reklamu. Já většinu nabídek odmítám, protože nejsou relevantní, nelíbí se mi a nebo mi nějakým způsobem nesedí. Občas se ale ozve někdo, kdo umí práci zaplatit, vyhovuje mým standardům (myšleno na kvalitu surovin nebo smysluplnost jejich podnikání) a mně ta spolupráce láká, a tak kývnu. Vy byste to udělali stejně, protože po letech, kdy do svého koníčku naléváte peníze, radíte a pomáháte cizím lidem místo abyste se v tu chvíli věnovali třeba partnerovi nebo dětem, prostě uvítáte, že se vám část investice vrátí a nemusíte ji sosat z lidí, pro které ten blog děláte.

Nechci ale na blog cpát reklamu za každou cenu a navíc ji dělat skrytě, to ne,. Každý článek, který je nějakým způsobem honorovaný hodlám označovat větou "sponzorovaný příspěvek" a můžu slíbit, že i tyto příšpěvky budou mít větší smysl než jen samotnou reklamu. Vždycky se snažím, aby i sponzované  příspěvky přinesly čtenářům nějaký recept, zajímavý tip, pohled mě jako nadšeného amatéra.

Také vám můžu slíbit, že se na blogu neobjeví reklamana na něco, čemu sama nevěřím. Nebudu podporovat suroviny, které bych si domů nepustila, nebudu psát pochvalné ódy na spotřebiče, jež jsou ve skutečnosti nepoužitelné křápy stojící spoustu peněz. Snad mě za ty roky znáte a víte, že nelžu a nevymýšlím si nesmysly, které nefungují, jen proto, abych si třeba přitáhla víc fanoušků (a nebo proto, že mi prostě někdo zaplatil).

Takže ano, reklama na blogu byla, je a bude, ale bude řádně označena a pro vás jako fanoušky a čtenáře blogu bude mít nějaký další přínost. Důvěra je křehká věc a já bych jí nerada zničila.

Komentáře